SZAVALÓVERSENY 2011

május 17, 2012

Színre szín ? szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából


 Sokéves múltra tekint vissza a Corvinban az a hagyomány, hogy a Költészet Napja alkalmából szavalóversenyt rendezünk. Az idei igen speciális volt, hiszen iskolánk tanulóinak színvonalas versenye kiegészült a Pipitér Óvodába járó gyerekek kedves énekeivel, táncaival, valamint a Battyhyány Ilona Általános Iskola diákjainak vetélkedésével. Ennek oka a három intézmény közös részvétele egy tehetséggondozó pályázaton.

A téma az idén a színek világa volt, vagyis a költészetet kedvelő versenyzőknek olyan költeményeket kellett választaniuk és előadniuk, amelyekben tematikailag vagy hangulatilag nagy szerepe van a színeknek.

A szokásos ünnepélyességgel zajlott a verseny, amelynek kedves hangulatát az óvodások megkapó átszellemültséggel előadott ?színes? táncai és énekei teremtették meg. A színek változatos költői megjelenését vonultatták fel aztán az iskolások.

A corvinos versenyt az zsűri véleménye szerint Dunai Dalma 10.c osztályos tanuló nyerte megelőzve Magyar Lucát (12.c) és Szabó Emilt (10.a). Gratulálunk nemcsak nekik, hanem minden résztvevőnek!

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Archívum

Corvin Diákalapítvány