Országos Alföldi Számítástechnikai verseny

május 17, 2012

Egy újabb verseny tapasztalataival, feladataival és jó emlékeivel lettünk gazdagabbak, mi a 10.a osztály tanulói az Országos Alföldi Számítástechnikai versenyen.


A verseny igen hasznos tudnivalókkal és érdekességekkel gazdagította a tudásunkat, a végzősök által tanult tananyagokra épülő feladatok pedig igen sok időnket vették el.


A feladatok nagyrésze a Microsoft Office használatának tudását követelte meg, Word,Excel,Access és Frontpage ismerését, bár közülünk néhányan a Linuxos Open Office-t használták, a csapat minden tagja sikeresen készített el minden feladatot.


Az Open és Microsoft Office ismeretén kívül a különböző számrendszerekbe való átváltás, logikai azonosságok, hardver és szoftver ismeretekre is szükség volt.


Az 5 feladatcsomagot külön-külön hetente küldték ki minden szerdán, és a következő hét keddjéig volt időnk elkészíteni és elküldeni.


A felkészítő tanárunk Dr. Geráné Aradi Éva pártfogásával bejutottunk a középdöntőbe és most nagyon izgulunk, hiszen a több száz versenyző közül csupán 50-en jutnak tovább a döntőbe.


A döntőt Nyíregyházán tartják egy 3 napos  rendezvény keretein belül.
Mónus Gyula 10.A

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Archívum

Corvin Diákalapítvány