Kerületi történelmi vetélkedő 2011

május 17, 2012

Immár hagyomány, hogy iskolánk minden év tavaszán történelmi vetélkedésre hívja a kerület többi középiskolájának tanulóit.

Idén, a Rákóczi-szabadságharc lezárultának 300. évfordulója alkalmából az 1711 és 1790 közötti Magyarország történelmi, művelődéstörténeti eseményeiből kellett készülni. Rendhagyó módon ? egy nyertes TÁMOP pályázatnak köszönhetően ? az idén a Batthyány Ilona Általános Iskola csapatai és a pipitér Óvoda gyermekei is részt vettek a versenyen.  Az általános iskolások három legjobb csapata az általuk készített, a korszakhoz kapcsolódó társasjátékot mutatta be, a Pipitér Óvoda gyermekei pedig Gödöllőre kirándultak.

Az első, írásbeli forduló feladatsorát 10 csapat küldte vissza. Közülük kerültek ki a legjobb 4 fős csapatok, akik a szóbeli döntőbe jutottak. Egy-egy csapat képviselte a Szerb Antal Gimnáziumot, a Táncsics Mihály Gimnáziumot, a Csonka János Műszaki Szakközépiskolát, illetve a Corvint.

A középiskolások döntőjén totót kellett kitölteni, majd egy fontos eseményt kellett röviden bemutatni. Remekül sikerült a korszakkal kapcsolatos képek felismerése, illetve az országgyűlési felszólalások sora is. A napot, a versenyt a legérdekesebb feladat zárta. A csapatok egy elképzelt úriszéki pert jelenítettek meg ? sokszor igen vidám hangulatban?

A zsűri (Dr. Sándor László, Ladinszki István, Darnai István) végül a következő eredményt hirdethette ki

1.  Szerb Antal Gimnázium

2.  Corvin Mátyás Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola

3.  Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola

4.  Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium

a Corvin csapat  tagjai:   Koszti Barbara, Lipták Tímea, Kirschner Bence, Windt András

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Archívum

Corvin Diákalapítvány