Gyárlátogatás élménybeszámoló

május 17, 2016

Mi a gyárlátogatás keretén belül a Ganz mérőgyár Kft gödöllői gyárába látogattunk el. A bevonulást követően, egy tárgyalóteremben megtudhattunk mindent a gyár múltjáról, elődjeiről, más leányvállalatairól. A Kft megalakulásától egészen napjainkig részletesen mesélt nekünk egy több mint 10 éve ott dolgozó, tapasztalt munkatárs. A beszámolót képekkel teli színes vetítés tette érdekesebbé. Ez után kötelező munkavédelmi oktatást kaptunk, hiszen a programban benne volt maga a gyártó részleg megtekintése is.

Mindenki kapott a Kft logójával valamint a ’látogató’ szóval ellátott fehér vagy kék köpenyt valamint cipőföldelést a gépek biztonsága érdekében, hogy ne legyenek zárlatosak.

 

A munkavédelmi ismeretek elsajátítása után két csoportra osztottak minket majd csoportonként 2-2 ott dolgozóval elindultunk a gyártósorokhoz. Mindenhol körbevezettek, elmagyarázták a munkafolyamatokat. A nullától a műszerek minden alkatrészén keresztül egészen a kész mérőműszerekig végigkövethettük a gyártási folyamatot. Minden egyes állomásnál pontosan elmondtál, hogy mi történik. Miután körbejártuk a gyártósorokat az „idegenvezetők” minden felmerülő kérdésünkre készségesen válaszoltak. Visszatértünk a kiindulási ponthoz az irodák mellett lévő tárgyalóteremhez. Hat kolléga elmesélte hogyan került be, milyen iskolát végzett, mióta dolgozik itt és még sok más hasznos információt. Számos kérdésre válaszoltak a továbbtanulással kapcsolatban és megosztották velünk a tapasztalataikat, hibáikat, mik azok, amit nekünk másként kéne csinálni. Az első benyomásom az a dolgozókról, hogy mind nagyon elhivatott és szereti a munkáját, szeret ott dolgozni. Az utolsó feladatunk egy kérdőív kitöltése volt az élményink alapján.

Összességében az egész osztály nevében mondhatom, hogy élveztük és hasznos valamint tanulságos volt ez a nap. Sok dolgot megtudtunk a gyárról is. A végén egy ajándék tollal, egy jegyzetfüzettel és egy remek emlékkel távoztunk. :)

Pojbics Ágnes 10. A

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Corvin Diákalapítvány