Kerületi művelődéstörténeti verseny

április 07, 2012

2012. május 23-án immáron hatodik alkalommal rendezte meg iskolánk a XVI. kerületi középiskolák történelmi-művelődéstörténeti vetélkedőjét.

A versenyen - a megszokott négy helyett - idén három iskola csapatai indultak. A Szerb Antal Gimnázium és a Táncsics Mihály Gimnázium egy-egy, a Corvin pedig két csapattal vett részt a szóbeli döntőn.

A csapatoknak előzetesen egy a XIX. század második felével kapcsolatos irodalmi portfóliót kellett elkészíteniük. Az Álmodozások kora című munkák rendkívül jól sikerültek, minden csapat beleadhatta minden kreativitását. Irodalmi emlékhelyeket látogattak, fiktív visszaemlékezéseket írtak, Arany-balladák Zichy-ábrázolásait elemezték a négy fős csapatok.

A szóbeli döntőben országgyűlési felszólalást kellett elmondani a mai magyar kultúrával kapcsolatban, Liszt-emlékhelyeket kellett felismerni, romantikus zeneműveket azonosítottak be a versenyzők. A leglátványosabbra az utolsó feladat sikerült: itt Jókai Az arany ember című regényének egy részletét kellett színpadra állítani.

A verseny kiegészítéseként immár második alkalommal az általános iskolások is vetélkedtek. Számukra egy korabeli újság elkészítése volt a feladat. A Batthyány Ilona Általános Iskola mindkét csapata remekül szerepelt.

A középiskolások versenyének eredménye:

1.  Corvin (12. a)

2. Corvin (11. b)

3. Táncsics

4. Szerb

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Corvin Diákalapítvány