'the best or nothing'- Mercedes-gyári élmények

február 17, 2017

Február 14-én, iskolánk szerencsés diákjai ellátogathattak a kecskeméti Mercedes-gyárba, ahol bepillantást nyerhettek a gépkocsigyártás minden mozzanatába.

Mikor odaértünk, egy kedves idegenvezető hölgy fogadott minket, aki bevezetette a diákokat a német cég felépítésébe, olajozott működésébe. Két kisfilmet mutatott be nekünk a vállalatról és magáról a gyárról. A filmek nagyon innovatívak és meggyőzőek voltak, minden képkocka arról tanúskodott, hogy hibának helye nincs, de a dolgozók nem is követnek el, erről árulkodik a Mercedes jelmondata is, a ,,The Best or nothing”. Nagyon elővigyázatosak és körültekintőek voltak, a „fő a biztonság” alapelve érvényesült. Láthatósági mellényeket és füldugókat kaptunk, emellett a gyártósorok között a kiépített látogatói útvonalon kellett közlekednünk a biztonságunk érdekében. A gyár blokkjai között a Mercedes turistabuszával ingáztunk. Az autógyártás minden lépésének tanúi lehettünk, a présüzemtől kezdve a karosszériaépítő üzemen keresztül a végső összeszerelési fázisig. Láthattuk a dolgozókat mindennapi munkájuk közben, a szerelőket, ahogy a gépek javításán, karbantartásán fáradoznak. A 4000 dolgozó ellenére, a gyár csúcsfejlettségű, nagy része robotizált. Ennek köszönhetően 2 percenként gördül le egy kész autó a futószalagról. Ezen kívül különböző tesztrészlegekkel volt felszerelve a gyár, mint például az esőfolyosó vagy a fényfolyosó. A gyártási folyamat végén természetesen a tesztpálya sem maradhatott el, bár sajnos mi nem tesztelhettünk.

A végén mindannyian megköszöntük a lehetőséget és egy újabb maradandó élménnyel gazdagodva tértünk haza. Azt ajánljuk, aki csak teheti,a jövőben látogasson el a gyárba! Autóbolondoknak kötelező program, de mindenki másnak is garantáltan izgalmas élmény!

 

Stógli Mátyás, 10. A

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Corvin Diákalapítvány