Maráczi Ottó

május 12, 2015

Fekete zászlót tűztek ki a Corvin Mátyás Gimnázium és Szakközépiskola épületére. Gyászolja az iskola egy nyugdíjas tanárát, Maráczi Ottót, aki az iskola kisgimnazista diákjából lett a sokak számára felejthetetlen Maráczi tanár úr. A mai corvinos diákok közt is nem egy akad, akinek még szüleit, nagyszüleit tanította.

Maráczi Ottó 1956-tól 1991-ig volt az iskola biológia-kémia szakos tanára. Az itt töltött évek alatt nemcsak szaktárgyait tanította lelkesen, szakavatottan, egyéni módszerekkel, hanem részese volt tanítványai életének is, sokoldalú egyéniségével, nagy hatást gyakorolt rájuk. Ki ne emlékezne a régiek közül a Népstadionban velük együtt szurkoló tanárukra, a kalandos osztálykirándulások szervezőjére, a lelkes operabarátra, a szépért, jóért lelkesedő Maráczi tanár úrra. Mindig számon tartotta régi tanítványait, velük örült sikereiknek, melynek corvinos tanárként Ő is kovácsa volt.

Rá emlékeznek most volt és jelenlegi kollégái könnyes szemmel, mégis mosolyogva. Megértő, bölcs kollégát, tanárt ismerhettek meg benne.

Búcsúzunk. Szerettük Őt, akinek családja, gyermeke, barátja, mindene volt a Corvin Gimnázium.

Köszönünk mindent Tanár úr, nyugodjék békében!

Varga Lászlóné Gabi néni

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Corvin Diákalapítvány