Magyar Zoltán előadása

március 12, 2014

A volt corvinos, Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász és egykori tanára, Keszthelyi Rudolf (maga is olimpikon, többszörös bajnok tornász) látogattak iskolánkba március 13-án.

Magyar Zoltán 1968 és 1972 között járt iskolánkba, bár - mint elmondta - a mostani épületet épp akkor építették át, így igazából a "pótépületben", a Zalkában töltött több időt. Keszthelyi Rudolf, "Szunyi bácsi" vezetésével olyan fiú tornacsapata volt évtizedekig a Corvinnak, amely sorra nyerte a diákolimpiákat. Így fedezték fel Magyar Zoltán tehetségét is, aki később edzője, Vígh László segítségével három-három világ- és Európa-bajnoki címet és két olimpiai aranyat (1976, 1980) gyűjtött be. Kitartás, rengeteg edzés, edzői kreativitás, edző és játékos egymásra találása - ezek kellettek ahhoz, hogy majd' egy évtizedig Magyar legyen a lólengés királya. Az általuk kitalált és megvalósított elemekre (Magyar-vándor, orsó) épül ma is a szakág, amelynek ma is magyar olimpiai bajnoka van Berki Krisztián személyében. Nemcsak versenysport a torna: a legkisebbek az összes sport alapját képező mozgáskultúrát sajátíthatnak el segítségével.

Magyar Zoltán ma a Magyar Tornász Szövetség elnökeként tesz azért, hogy az egyre élesebb nemzetközi versenyben is a legjobbak között tudjanak maradni tornászaink.

Köszönjük az előadást!

[nggallery id=63]

 

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Corvin Diákalapítvány