Londoni tanulmányi kirándulás

november 11, 2013

LONDONI TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS 2013. SZEPTEMBER 28. ÉS OKTÓBER 6. KÖZÖTT

TAVALY MENTÜNK, LÁTTUNK … IDÉN VISSZAMENTÜNK…

 A tavalyi nagy sikerre való tekintettel már tavasszal megkezdődött az idei tanév őszi kirándulásának szervezése. Többen annyira jól érezték magukat, hogy osztálytársaikat, testvéreiket is bíztatták, jelentkezzenek a kirándulásra. Iskolánkból 27 diák vett részt az utazáson, a csoport testvérekkel volt osztálytársakkal is kiegészült, összesen 41-en voltunk.


 Az utazást idén is a Challenge Utazási Iroda segítségével szerveztem, a programot a csoport igényeinek megfelelően alakítottuk. Az 5 napos angliai tartózkodás lehetővé tette számunkra, hogy ne csak London nevezetességeit, hanem a közeli látnivalókat is megtekintsük. Voltunk Leeds-ben, ahol ugyan próbára tett minket a labirintus, de egy ilyen találékony csapat számára nem létezik legyőzhetetlen akadály. Nagyszerű élmény volt a csodálatos őszi napsütésben az óriási parkot bejárni és ismerkedni a természet csodáival, simogatni a körülöttünk sétáló kis állatokat és etetni a hattyúkat, kacsákat.


Londonban is új látnivalókkal ismerkedtünk, eljutottunk Madame Tusseaud panoptikumába, megnéztük hol lakott és dolgozott Sherlock Holmes Mr. Watsonnal, idén is voltunk a Természettudományi Múzeumban és nem hagyhattuk ki a London Eye-t sem, ahol most az időjárás is kedvezett – ragyogó napsütésben élvezhettük madártávlatból az angol fővárost.


Hazafelé indulva Canterbury-vel búcsúztunk a szigetországtól.

 Tanulmányi utunk nem merült ki a ködös Albionnal, hiszen odafelé Brüsszelben volt lehetőségünk a belga csokit és a felejthetetlen waffelt megkóstolni, visszafelé pedig egy egész napot sétáltunk Párizsban, bepótolva azt, amit a tavalyi esős idő miatt ki kellett hagynunk.


 Remélem, mindenki felejthetetlen élményekkel gazdagodva tért haza.

Köszönöm a kísérő tanárok (Bodnár-Józsa Ildi néni és Hanákné Varró Anett tanárnő) segítségét.

A képgalériában hamarosan láthatók lesznek az utazás során készült fényképek.

 

Szöveg és képek: Kasné Havas Erika, a tanulmányi kirándulás szervezője

 

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Corvin Diákalapítvány