Kerületi művelődéstörténeti verseny

január 09, 2013


Sok éves hagyomány folytatódott áprilisban, mikor a Corvinban ismét megrendezésre került a XVI. kerületi középiskolák történelmi-művelődéstörténeti versenye. A mi osztályunk először indított csapatot, s rögtön meg is nyertük a versenyt! Az első helyéért rendesen megküzdöttünk, három iskola (Corvin, Szerb, Csonka) két-két csapata közül lettünk elsők.
Az idei téma Szent István és az Árpád-házi szentek voltak. Első feladatunk egy történelmi portfólió elkészítése volt, amelyet csak a mi iskolánkból 13 csapat oldott meg sikerrel, de a zsűri értékelése alapján a mienk lett a legjobb. A portfólió feladatok között szerepelt: képzelt riport készítése egy szenttel, mini novella a Szent Jobb sorsáról stb. A legnagyobb kihívást az Árpád-házi szentek budapesti emlékhelyeinek felkeresése és dokumentálása jelentette: alaposan lejártuk a lábunk, mire végeztünk…
A szóbeli döntőben különböző feladatokat oldottunk meg a magyar szentekkel kapcsolatban. Egy intelmet is kellett mondanunk: mit mondana Szent István király fiának, Imre hercegnek, ha a jelen korban élnének. Ez a feladat is jól sikerült. Így megnyertük a 2013-as versenyt! (A csapat tagjai voltak: Horváth Eszter, Terényi Helga, Péter József Norbert, Kerschbaum Dávid.) A második helyezett a Szerb Antal Gimnázium egyik csapata, míg a harmadik a Corvin másik csapata lett.
Külön köszönetet szeretnénk mondani a RUBICON folyóirat főszerkesztőjének, Rácz Árpád úrnak, aki ismételten nagy értékű jutalommal (folyóiratok, könyvek) díjazta a döntőbe jutott csapatokat!
Jövőre is várjuk a szomszéd sulik csapatait! Mi ismét ott szeretnénk lenni!

[nggallery id=42]

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés

Hol talál meg minket?

Corvin Diákalapítvány